image/svg+xml
image/svg+xml

Su kıtlığına karşı yağmur suyu hasadı yapılacak

Yayın Tarihi : 26/04/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki proje kapsamında su kıtlığı yaşayan Budakdüzü İlkokulunda yağmur suyu hasadı yapılacak.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) iklim değişikliğiyle birlikte Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasını hedeflediği “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Saha çalışmalarının başladığı projenin üçüncü aktivitesinde Bartın Merkeze bağlı Budakdüzü İlkokulunun yaşadığı su problemi giderilecek. Pilot uygulama alanı olarak seçilen okulda su kıtlığı problemi yağmur suyu hasadı ile giderilecek.

Uygulama öncesi proje akademik danışmanlardan Doç. Dr. Mustafa Artar ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Alişan Yetkin ve Bartın İl Özel İdaresinden ise Burcu Avcı Budakdüzü İlkokuluna bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yağmur suyu hasat sistemi ile ilgili incelemeler yapan ekip, okul müdürü ve öğretmenlerle de görüşmeler gerçekleştirdi.

Uygulama tamamlandığında okuldaki su problemi; yağmur suyunun biriktirilmesi, depolanması ve aktarımı ile birlikte en az seviyeye indirilecek.