image/svg+xml
image/svg+xml

BİRUS Proje üyeleri aksiyon süreçleri için bir araya geldi

Yayın Tarihi : 12/02/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında çalışmalarını sürdürdüğü BİRUS Projesi için aksiyon toplantısı yapıldı.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında hazırladığı “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesinde takım üyeleri bir araya geldi. 4 ayrı aktivite ile devam edecek çalışmalarla ilgili ilk aksiyonların alınmaya başlandığı projede, süreç içerisinde ilerletilecek çalışmalar ve olası riskler değerlendirildi. Stratejilerin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için görüş alışverişinde bulunulan toplantıda iklim değişikliğine uyum ve dayanım noktasında ortaya konulan 7 hedef için planlamalar aktarıldı.

BİRUS Proje üyeleri, Bartın Valiliği İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesinin de ortakları arasında yer aldığı proje kapsamında paydaş kurumlarla ilerlenecek süreçlerle ilgili önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecek.