image/svg+xml
image/svg+xml

BİRUS proje takım üyeleri IPA 2 kapsamındaki eğitim programına katıldı

Yayın Tarihi : 19/01/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğünde hayata geçirilen Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamındaki projenin “Hibe Uygulama Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından IPA 2 kapsamındaki “Climate Change Adaptation Grant Programme” Hibe Programı - Hibe Uygulama Eğitimi düzenlendi. Eğitimlerde, Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğündeki “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) projesinin de yer aldığı yerel ve bölgesel düzeydeki proje taraflarına bilgiler verildi.

BİRUS proje koordinatör yardımcıları Doç. Dr. Ümit Tayfun ile Dr. Öğr. Üyesi Ercan Gemici’nin katıldığı eğitimler; Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Dr. İsmail Raci Bayer ve çok sayıda ilgilinin katılımıyla başarıyla tamamlandı.