“İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” projeleri broşürü yayınlandı

Yayın Tarihi : 19/07/2024
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücüsü olduğu projenin de yer aldığı “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” projeleri broşürü yayınlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığının nihai faydalanıcısı olduğu Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi İklim Değişikliği Hibe Programı kapsamında kabul edilen projeler bir araya toplandı. Belediyelere, üniversitelere, yerel kamu kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarına toplamda 6 milyon 800 bin Avro’luk hibe desteği verilen program kapsamına alınan projelere yayınlanan broşürde yer verildi.

Projelerle ilgili bilgilerin yer aldığı broşürde, Bartın Üniversitesinin (BARÜ) iklim değişikliğiyle birlikte Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasını hedeflediği “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi kapsamında bilgiler de aktarıldı.

İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı ile toplumun dirençliliğinin artırılması, doğal kaynaklar ve ekosistemlerin korunması, etkilenebilir sosyal kesimlerin, kentlerin ve ekonomik sektörlerin uyum kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda aralarında Bartın’ın olduğu 16 farklı ilden 29 proje İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destekleniyor.

İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında yürütülen Hibe Projelerinin detaylı bilgilerinin bulunduğu broşüre ulaşmak için tıklayınız.